Onderzoeksteam

Manon Hillegers

Professor en kinder- en jeugdpsychiater

Manon Hillegers is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en afdelingshoofd van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie van het Erasmus MC-Sophia. Manon is vanaf het eerste uur betrokken bij het KBO onderzoek en was als jonge arts-onderzoeker verantwoordelijk voor de uitvoering van de eerste drie metingen. Inmiddels is Manon hoofdonderzoeker van het KBO onderzoek en heeft daarmee het stokje van emeritus hoogleraar Willem Nolen overgenomen.

Esther Mesman

GZ-psycholoog en onderzoekscoördinator

Esther is senior onderzoeker en GZ-psycholoog in het Erasmus MC Sophia. Esther is sinds 2009 betrokken bij het KBO onderzoek en zij promoveerde in 2015 op deze studie. Esther ontving in 2018 een persoonlijke subsidie voor de 20-jaarsmeting van het KBO onderzoek. Inmiddels is zij ook werkzaam als GZ-psycholoog en richt zij zich in het bijzonder op kinderen die opgroeien in een gezin met ernstige psychische problemen. Ook op landelijk niveau is zij actief op dit onderwerp en zet zij zich in voor het landelijk platform KOPP/KOV van het Trimbos Instituut.

Fleur Helmink

Promovendus

Fleur is onderzoekpsycholoog en is in september 2019 begonnen aan haar promotieonderzoek. Fleur is onze talentvolle duizendpoot die alles regelt en organiseert voor de uitvoering van de vijfde meting van het KBO onderzoek en is het aanspreekpunt voor alle deelnemers.

Francesca van Oostrom

Onderzoeksassistent

Francesca heeft tijdens de interviews van de vijfde meting bij ons stage gelopen en na een uitstapje voor haar eind co-schappen op de EHBO voor psychiatrie is zij weer even bij ons terug als onderzoeksassistent. Francesca zal de kar gaan trekken bij het smartphone onderzoek. Daarnaast onderzoekt Francesca hoe verschillende gedragsprofielen in de tienertijd samenhangen met de ontwikkeling van stemmingsstoornissen.

Cüneyt Kelezoglu

Stagiair

Cüneyt is net begonnen aan zijn master geneeskunde aan het Erasmus MC in Rotterdam en doet zijn onderzoeksproject bij het KBO team. Hij zal zich samen met Francesca en Fleur richten op het smartphone onderzoek. Grote kans dat u hem de komende tijd nog aan de telefoon heeft! Ook gaat Cüneyt zijn masterscriptie schrijven op de data uit het smartphone onderzoek.