Onderzoeksteam

Manon Hillegers

Professor en kinder- en jeugdpsychiater

Manon Hillegers is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en afdelingshoofd van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie van het Erasmus MC-Sophia. Manon is vanaf het eerste uur betrokken bij het KBO onderzoek en was als jonge arts-onderzoeker verantwoordelijk voor de uitvoering van de eerste drie metingen. Inmiddels is Manon hoofdonderzoeker van het KBO onderzoek en heeft daarmee het stokje van emeritus hoogleraar Willem Nolen overgenomen.

Esther Mesman

GZ-psycholoog en onderzoekscoördinator

Esther is senior onderzoeker en GZ-psycholoog in het Erasmus MC Sophia. Esther is sinds 2009 betrokken bij het KBO onderzoek en zij promoveerde in 2015 op deze studie. Esther ontving in 2018 een persoonlijke subsidie voor de 20-jaarsmeting van het KBO onderzoek. Inmiddels is zij ook werkzaam als GZ-psycholoog en richt zij zich in het bijzonder op kinderen die opgroeien in een gezin met ernstige psychische problemen. Ook op landelijk niveau is zij actief op dit onderwerp en zet zij zich in voor het landelijk platform KOPP/KOV van het Trimbos Instituut.

Fleur Helmink

Promovendus

Fleur is onderzoekpsycholoog en is in september 2019 begonnen aan haar promotieonderzoek. Fleur is onze talentvolle duizendpoot die alles regelt en organiseert voor de uitvoering van de vijfde meting van het KBO onderzoek en is het aanspreekpunt voor alle deelnemers.

Guido de Jongh

Stagiair

Guido studeert klinische psychologie en is sinds voorjaar 2020 actief bij het KBO onderzoek. Guido is betrokken bij het contact met deelnemers en het afnemen van de interviews.