Esther bij Focus op NPO Radio 1

Esther Mesman is te gast geweest in het radioprogramma focus op NPO Radio 1. Hierin heeft ze het gehad over het opgroeien met een ouder met psychische problemen. Het item is nu te beluisteren op de site van NPO Radio 1.

In de nacht van dinsdag op woensdag nacht (10 op 11 maart) was onze onderzoeker en gz-psycholoog Esther te gast bij het radioprogramma Focus op NPO Radio 1. Zij was hier samen met Sandra Vermeulen van www.metzonderouders.nl om te vertellen over hoe het is om op te groeien met een ouder met psychische problemen. Zij gaan in gesprek over de eventuele gevolgen op het gebied van het aangaan van relaties, impulsiviteit in de pubertijd en hoe wij dit terugzien in de wetenschap.

Daarnaast vertelt Esther over de nieuwe meting van het KBO-onderzoek en dat wij ons nu naast het psychische welzijn ook willen gaan richten op het dagelijks functioneren. Ook ervaringsdeskundige Sandra reageerde hier enthousiast op.

Het item is te beluisteren op de site van NPO Radio 1 en is binnenkort ook beschikbaar in de podcast Focus Wetenschap. Ook komt er een artikel op de site van NPO radio 1 over het onderwerp.

Esther en ervaringsdeskundige Sandra in de studio.