Alle interviews zijn afgerond!

In het afgelopen jaar hebben wij met het hele KBO-team hard gewerkt om alle interviews af te nemen en begin augustus hebben wij de laatste KBO deelnemer mogen interviewen. Goed nieuws dus, want alle interviews zijn nu afgerond!

Op de dag voor de eerste lockdown in maart 2020 hebben wij de eerste brieven op de bus gedaan om jullie uit te nodigen voor het onderzoek. Door alle gevolgen van de coronacrisis konden wij helaas pas halverwege juli de eerste deelnemer ontvangen. Daarnaast was het voor ons ook niet mogelijk om meteen de smartphone app te gebruiken, dus dit gedeelte van het onderzoek is nog even uitgesteld. In september 2021 gaan wij hier echt mee beginnen, hier ontvangt u binnenkort meer informatie over!

Toen wij 24 jaar geleden begonnen met 140 kinderen van ouders met een bipolaire stoornis hadden wij nooit gedacht dat wij dit jaar nog zo velen van jullie zouden ontmoeten. Tien jaar geleden waren er nog 108 deelnemers die mee wilden doen en voor deze vijfde meting in 2020/2021 hadden wij als doel om 100 deelnemers weer te zien. En dat is ons gelukt! We hebben exact 100 deelnemers mogen interviewen. Grote kans dat u dus ook één van onze interviewers heeft gesproken.

Om bij te houden hoeveel deelnemers wij al hadden geïnterviewd, heeft onze voormalige stagiaire – nu onderzoeksassistente bij KBO – Francesca een mooi bord gemaakt. Na elk interview werd er een hokje geopend en een klein feestje gevierd. Op de foto ziet u dit mooie bord, trots gepresenteerd door Fleur, onze promovenda. Het afgelopen jaar was niet mogelijk geweest zonder ons studententeam: Sven, Guido, Francesca, Ella, Sanne, Rosemarijn en Marie. U heeft één van hen vast wel eens aan de telefoon gehad, of tijdens het interview gezien. De komende tijd bestaat ons team uit geneeskundestudent Cüneyt, en oude bekenden Francesca, Fleur, Esther en Manon. Cüneyt, Francesca en Fleur zullen met z’n drieën het smartphone onderzoek gaan draaien en zijn aanspreekpunt voor alle deelnemers.

Hopelijk tot snel!